Digitale vaardigheden niet meer weg te denken

//Digitale vaardigheden niet meer weg te denken

Digitale vaardigheden zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. In bijna elk beroep wordt vandaag de dag wel een computer gebruikt. Hiervoor heeft de werknemer digitale vaardigheden nodig, die helaas nog vaak ontbreken. Daarnaast worden we vanuit de overheid steeds vaker “verplicht” om digitaal te communiceren. Het beheersen van deze vaardigheden is dan min of meer een vereiste.

Digitale vaardigheden

Bij digitale vaardigheden gaat het om het werken met digitale informatie, met tablets, smartphones, e-readers, desktop- en laptop computers en internet. Omdat steeds meer informatie digitaal wordt aangeboden zijn goede digitale basisvaardigheden een voorwaarde voor informatievaardigheid. Iedereen moet kunnen werken met computers en internet om mee te kunnen doen in de huidige samenleving.

Iedereen kan het leren

 

2018-12-28T16:28:23+00:00